A kormány 2020. március 11-i rendkívüli határozatainak, valamint Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata rendkívüli döntéseinek megfelelően a JÓZSEF ATTILA MŰVELŐDÉSI KÖZPONT, a SALGÓTARJÁNI IFJÚSÁGI INFORMÁCIÓS ÉS TANÁCSADÓ IRODA, a BÁTKI JÓZSEF KÖZÖSSÉGI HÁZ, a VÁROSI TANUSZODA, valamint a Városi Strandfürdő területén található EXTRÉM SPORTPÁLYA a koronavírus terjedését megelőző óvintézkedés miatt ZÁRVA TART! A József Attila Művelődési Központban nem fogadunk látogatókat, elmaradnak a csoportos rendezvények és a színháztermi programok. A meghirdetett előadásokat, koncerteket későbbi időpontban rendezzük meg. A megváltott jegyekkel kapcsolatban hamarosan tájékoztatjuk az érdeklődőket. 2020. március 19-től a VÁROSI SPORTCENTRUM, valamint a VÁROSI SPORTCSARNOK is ZÁRVA tart (beleértve a konditermet is)! A létesítményekben látogatók nem fogadhatók! Március 28-tól a Városi Sportcentrumban található TENISZSÁTOR is ZÁRVA tart! A DÖNTÉS VISSZAVONÁSIG ÉRVÉNYES! Megértésüket köszönjük!

Tarjáni Tavasz 2020.

A nap süt, előre állítottuk az órákat. Mégis minden más. A városlakók nem koncertre, kiállításokra készülnek. Üresek az utcák és a terek, bezártak a kulturális intézmények. Aki teheti, otthon marad. A Tarjáni Tavasz, amit 1988-ban rendeztek meg első alkalommal, ezúttal is az összefogásról szól, de másképp. A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. munkatársai együttműködve a város kulturális és oktatási intézményeivel, a Balassi Bálint Megyei Könyvtárral, a Dornyay Béla Múzeummal, a Váczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézménnyel, a Mackóvár Központi Óvodával, a Zenthe Ferenc Színházzal hetekig, hónapokig dolgoztak azért, hogy a Tarjáni Tavasz Összművészeti Fesztivál 2020-ban is színvonalas kulturális eseményeket, programokat kínáljon a városlakóknak, a legkisebbektől kezdve egészen a szépkorúakig.

A világjárvány azonban átírta ezt a rendezvénykönyvet. Közös kulturális kalandozásra most otthonainkban, a média és a világháló segítségével van lehetőségünk, az intézmények ezen a platformon igyekeznek megmutatni értékeiket. Az idei Tarjáni Tavasz is az összefogásról szól, de most az egész város összefogásáról. Az a feladatunk, hogy lassítsuk a vírus terjedését, felelősek vagyunk egymásért, vigyáznunk kell egymásra, hogy újra találkozhassunk. Jövőre is lesz Tavasz Tarjánban. Bízunk benne, hogy úgy, ahogyan az elmúlt évtizedekben, a „Józsi”-ba, könyvtárba, múzeumba látogatva, közös élményekkel ajándékoz majd meg mindnyájunkat.

De most mindenkit arra kérünk, hogy maradjon otthon, mert ezzel életeket menthet! Vigyázzunk egymásra!

Balogh Katalin
ügyvezető igazgató
Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.

Hamarosan Salgótarjánban


Programajánló videó


Híreink a közösségi médiában