Ötletpályázat fiataloknak ( meghosszabbított határidő ! )

Érdekel az alkotás? Vagy csak szimplán szeretsz kreatív lenni?
Tervezd meg a Városi TV stúdiójának paravánjait, ahol a „hírességektől a hétköznapi hősökön át”, mindenki megfordul! Ha már betöltötted a 14. életévedet, de még nem múltál el 20, jelentkezz egyedül, vagy keress magad mellé pár embert és nevezzetek látványtervetekkel!

Tervezés indul!

Mire is várjuk az ötleteket?
Pályázatot írunk ki a Salgótarjáni Rendezvény-és Médiaközpont Nonprofit Kft. intézményegységeként működő Salgótarjáni Városi Televízió stúdióbeszélgetések hátterét adó paravánok (5 db) szezonokon – tavasz, nyár, ősz, tél – átívelő dekorációjának a megtervezésére. Témabeli kötöttség nincs, de a megújult paravánok állandó részét fogják képezni a stúdiónak, ezért illeszkedniük kell a helyiség elsődleges funkciójához,
azaz változatos témákban meghívott vendégekkel kerül sor beszélgetésre, melyről tévéfelvétel készül, valamint az elkészült műsor megjelentetésre kerül a helyi televízió YouTube csatornáján, illetve eseti jelleggel közösségi oldalán.

Milyen műsorai vannak a városi televíziónak?
A Salgótarjáni Városi Televízió adásaiban minden fellelhető, ami salgótarjáni: frissülő híradó és hetente frissülő kulturális ajánló blokk, stúdió-beszélgetések, sport, építészeti és turisztikai magazinok, vallási műsorok, színházi összeállítások, barkácsolós kreatív percek, valamint a város kulturális eseményeiről tudósítások.

Mi a célunk az ötletpályázattal?
Célunk, hogy a Ti segítségetekkel megújult, fiatalos, modern környezetben készüljenek a stúdióbeszélgetések. Szeretnénk teret adni a salgótarjáni középiskolásoknak (egyén vagy csoport), hogy megmutassák tehetségüket, kreativitásukat és olyan innovatív megoldásokkal rukkoljanak elő, melyek egyedivé, szerethetőbbé teszik azt a teret, ahol minden évben jó néhány országos és helyi közszereplővel, hírességgel, valamint „hétköznapi hőssel” készülnek interjúk. Szeretnénk a beérkező pályamunkák közül a legjobbnak ítélt tervet meg is valósítani.

Ki nyújthat be ötletpályázatot?
Az ötletpályázatra 14-20 közötti salgótarjáni középiskolások jelentkezhetnek egyénileg vagy csoportosan (max. 5 fő), a lényeg, hogy a pályázati kiírás feltételeit magatokra nézve kötelezőnek elfogadjátok. A pályamunkát egyedül is elkészítheted, a pályázó csoport lehet állandó alkotóközösség, vagy a pályázatra szerveződött csapat. A pályázóknak kötelező egy az egyén vagy a csoport által választott felnőtt mentor (képzőművész, tanár, designer, kreatív szülő stb.) bevonása a pályamunka tervezési folyamatába.

Mit kell teljesítenetek?
A pályamunkákkal kapcsolatos alapvető és elsődleges elvárásunk, hogy
megvalósíthatóak legyenek, valamint olyan új ötleteket vonultassanak fel, melyeket eddig nem figyelhettünk meg tévéstúdiókban. Nem célunk a meghökkentés, a paravánok dekorációjának befogadhatónak kell lennie a nézők számára. Cél ellenben, hogy a befogadhatóság mellett beszédtémává váljon, olyan látványt kölcsönözzön a városi televíziónak, ami miatt a nézők szívesen visszatérnek a képernyő elé.

A pályázóknak 1 darab tervet kell benyújtaniuk.

A pályázóktól olyan terveket várunk, melyek modernek, frissek, kreatívak, látványosak, nagyméretűek, valamint városi televízió stúdiójában található paravánok paramétereit figyelembe véve készülnek el. A stúdió háttere 5 db paravánból áll. Egy paraván magassága 221 cm, szélessége 148 cm. A legnagyobb kamera látószög 110 fok.

Az ötletpályázatra való pályamunka benyújtásával
– a pályázó vállalja az együttműködést a Salgótarjáni Városi Televízióval, melynek formája személyes megkeresés a tervezési szakaszban. A helyszín szabadon bejárható előzetes bejelentkezést követően. A bejelentkezés a következő elérhetőségeken tehető meg:
telefon: (32) 793-842
email: salgotv@chello.hu
kapcsolattartó: Feketéné Emődi Julianna
– a pályázó vállalja a Salgótarjáni Városi Televízióban való esetleges bemutatkozó szereplést, melynek formái lehetnek: interjú, stúdióbeszélgetés.

Mit kell tartalmaznia a pályamunkádnak?
1. Jelentkezési lap;
2. A pályázó írásos bemutatkozója 1500 karakterben (formátum: doc, docx) vagy a
pályázó 2 perces videós bemutatkozása (formátum: mov, mp4 vagy avi);
3. Mentor részvételi nyilatkozata;
4. A koncepció bemutatásához szükséges számú tervlap nyomtatott (A/3 tervlap) és
elektronikus (pdf) formátumban;
5. Kiskorú résztvevők szülői hozzájáruló nyilatkozata.

Mikor és hogyan kell benyújtanod a pályamunkádat?

A csapatok kérését figyelembe véve a leadási határidőt meghosszabbítottuk!
Határidő: 2019. május 31. (péntek)Az első 3 legjobb pályamunkát díjazzuk.

A győztes vagy győztes csapat az ajándékutalvány mellé (5000 Ft/fő, egyéni győztes esetén 10.000 Ft) mozijegyet kap egy kiválasztott filmre (a győztes 1+1 jegyet, csapatnál, minden csapattag 1+1 jegyet), emellett 1-1 menüt a McDonald’s-ban

Az eredményhirdetés várható időpontja: 2019. május 15., amiről megadott elektronikus elérhetőségeden értesítünk. A pályázat kiíróját vállalási kötelezettség nem terheli a legjobbnak ítélt pályamunka megvalósításával kapcsolatban.
A pályaműveket elektronikusan (pdf-fájl formátum) ÉS személyesen vagy postán (papír alapon) is várjuk az alábbi elérhetőségekre:
Email: titkarsag@salgoremek.hu
Cím: Salgótarjáni Rendezvény-és Médiaközpont Nonprofit Kft.
Balogh Katalin ügyvezető igazgató részére
Salgótarján, Fő tér 5.
3100

Letölthető dokumentumok:
Jelentkezési lap (pdf)
Szülői hozzájárulás (pdf)

A pályázattal kapcsolatos további kérdéseket a salgotv@chello.hu email címen, vagy az alábbi telefonszámon lehet feltenni: +36 32 793-848 munkanapokon 9:00 és 16:00 óra között.

FacebookWhatsAppTwitterEmail