Segítségnyújtás a pályázatok elkészítéséhez

2020. január 31-ig pályázhatnak az érintettek a Salgótarjáni Helyi Akciócsoport 5-ös
számú, Segítők segítése – közösségfejlesztő és kulturális programszervező szakemberek, önkéntesek képzése című helyi felhívására. A támogatási kérelmek és a pályázati dokumentáció elkészítésében nyújt addig is segítséget az Akciócsoport Munkaszervezete. 2020. január 23-án, az ILS Nyelviskolában, lakossági fórum során a Magyar Államkincstár képviselője a legfontosabb pénzügyi kérdésekről nyújt tájékoztatást. 2020. január 29-én a tényleges pályázók személyes konzultáción vehetnek részt. A konzultáción való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!

Újabb pályázati lehetőséget ismertettek

Lakossági fórum keretében tájékoztatták a potenciális pályázókat a Salgótarjáni Helyi Akciócsoport aktuális felhívásáról 2020. január 8-án a Nógrád megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület székházában. A megjelenteket Miklós Rea Szilvi, a HACS munkaszervezetének vezetője köszöntötte, majd ismertette legfontosabb részleteiben a Segítők segítése – közösségfejlesztő és kulturális programszervező szakemberek, önkéntesek képzése c. helyi felhívást. A pályázat közművelődési vagy közösségfejlesztési innovációkat megvalósítani képes szakemberek, önkéntesek nonformális képzésére nyújt majd lehetőséget. Arról, hogy mitől is lehet valóban innovatív és újszerű egy-egy képzési forma, Virágos Erzsébet képzett tréner beszélt interaktív előadása során.

Újabb fejlesztéseket támogatnak

November 25-én, ismét összeült a Salgótarjáni Helyi Akciócsoport Helyi Bíráló Bizottsága. Ez alkalommal a „Kreatív akcióprogramok és hagyományteremtő eseménysorozatok megvalósítását támogató mobil eszközpark beszerzése” (TOP-7.1.1-16-H-109-3) című felhívásra beérkezett támogatási kérelmek sorsáról döntöttek. A konzorcium 3-as számú felhívása abból a célból jelent meg, hogy közel 77 millió forinttal járuljon hozzá a helyi rendezvények eszközfelszereltségének javításához. A pályázati lehetőséget nagy érdeklődés övezte, 20 helyi szervezet nyújtotta be támogatási kérelmét határidőn belül, több, mint 160 millió forintos forrásigény mellett. A kérelmeket több lépcsőben értékelte a HBB és a HACS Munkaszervezet, a végleges felterjesztési listáról november 25-én döntöttek. A Bizottság ellenvetés nélkül fogadta el a támogatásra érdemes, legjobb pályázati anyagok listáját. December 2-án a HACS Vezetősége és a Konzorcium is szavazott a felterjesztésről. A következő hetekben a nyertes pályázókat is értesítik

Lakossági fórumok a Zenthe Szalonban

Két fórum keretében informálta leendő pályázóit a Salgótarjáni Helyi Akciócsoport november 13-án. A megjelentek a pénzügyi elszámolás tekintetében és a a Segítők segítése – közösségfejlesztő és kulturális programszervező szakemberek, önkéntesek képzése c. felhívás kapcsán is hallhattak egy-egy előadást.

Konzultációs workshop

November 15-én (péntek) 14 órától személyes konzultációra várják az „Innovatív közösségi műhelyek, közösségi terek létrehozása, fejlesztése, korszerűsítése” c. 2-es helyi felhívás leendő pályázóit. A konzultáció előzetes regisztrációhoz kötött. Időpont kérés céljából, keresse a HACS Munkaszervezetét az sthacs2018@gmail.com e-mail címen vagy a (32) 310-503-as telefonszámon! A HACS kéri mindazokat, akik részt kívánnak venni a személyes tanácsadáson, konkrét kérdéseiket legkésőbb november 13-ig továbbítsák az sthacs2018@gmail.com e-mail címre!

Dupla lakossági fórum novemberben, két témában

2019. november 13-án, délután két lakossági fórumot szervez a Salgótarjáni Helyi Akciócsoport a Zenthe Szalonban a konzorcium aktuális helyi felhívásaival kapcsolatban. 15 órától a Segítők segítése – közösségfejlesztő és kulturális programszervező szakemberek, önkéntesek képzése c. felhívás, 16:30-tól az „Innovatív közösségi műhelyek, közösségi terek létrehozása, fejlesztése, korszerűsítése” című felhívás kapcsán tudhatnak meg többet az érdeklődők.

Fórum a beltéri közösségi terek felújításáról Zagyvarónán

Zagyvarónán, a Bátki József Közösségi Házban került bemutatásra a Salgótarjáni Helyi Akciócsoport 2-es számú helyi felhívása október 29-én, kedd délután. Az érdeklődők nagy része már konkrét tervvel érkezett azzal kapcsolatban, mely salgótarjáni közösségi tér felújítására pályáznának és milyen formában. Ők megismerhették a helyi felhívás legfontosabb tudnivalóit, de hallhattak arról is, hogyan lehet sikeresen pályázni és milyen értékelési szempontoknak érdemes megfelelnie egy-egy benyújtott pályázati anyagnak. A HACS munkaszervezete legközelebb dupla fórummal várja a leendő pályázókat november 13-án, 15 órától a Zenthe Szalonban!

Lakossági fórum Zagyvarónán

A Salgótarjáni Helyi Akciócsoport újabb pályázati lehetőség hirdetett meg nemrégiben a tenni akaró salgótarjáni szervezetek számára! Az „Innovatív közösségi műhelyek, közösségi terek létrehozása, fejlesztése, korszerűsítése” című 2-es számú helyi felhívás a salgótarjáni városrészek közösségi tereinek fejlesztését támogatja, melyben a tervek szerint helyet kap a kreatív és inspiratív közösségi felújítás lehetősége, valamint funkcióbővítő eszközbeszerzés is. 2019. október 29-én (kedd) 16:30-tól lakossági fórum szerveződik a témában Zagyvarónán, a Bátki József Közösségi Házban!