Segédanyag – Lakossági fórum (2019. április 9. 15:00)

Kedves leendő pályázók!
Elérhetővé vált a “Kreatív akcióprogramok és hagyományteremtő eseménysorozatok megvalósítását támogató mobil eszközpark beszerzése” c. helyi felhívással kapcsolatos, április 9-i lakossági fórum munkaanyaga! A dokumentumokban szereplő témákról bővebben a helyi felhívásban és a Salgótarjáni Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában olvashatnak!

Prezentáció letöltése (pdf)

Munkaanyag letöltése (pdf)

Elindult a Salgótarjáni Helyi Akciócsoport lakossági fórumsorozat

Elindult a Salgótarjáni Helyi Akciócsoport lakossági fórumsorozata! Dupla fórumot szerveztek április 9-én, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár közösségi terében a potenciális kedvezményezettek informálása céljából. A megjelenteket Balogh Katalin, a HACS elnöke köszöntötte, majd a munkaszervezet tagjai 1-1 órában bemutatták a “Kreatív akcióprogramok és hagyományteremtő eseménysorozatok megvalósítását támogató mobil eszközpark beszerzése” című, valamint az “Alkoss élményközösséget! – Fejlődő kisközösségek szükségleteinek biztosítása, a helyi civil közösség erősítése” című helyi felhívások legfontosabb tudnivalóit. Az előadások anyaga a napokban elérhetővé válik a www.salgoremek.hu weboldalon.

A fórumsorozat április 29-én 15 órától a TEMI könyvtárban, majd május 7-én 15 órától a Beszterce-lakótelep Multifunkcionális Központjában folytatódik. A szervezők igyekeznek minden alkalommal újabb, a felhívásokat érintő fontos témákat bemutatni annak érdekében, hogy minél többen sikeresen pályázzanak.

Nyilvánossá vált a Salgótarjáni Helyi Akciócsoport két új helyi felhívása, március 14-től pályázhatnak az érintettek az összesen 165 millió forintnyi keretösszegre!

Jelentős fejlesztési forrás nyílt meg a Salgótarján területén székhellyel vagy telephellyel rendelkező önkormányzatok és költségvetési szervei, közművelődési és kulturális intézmények, non-profit szervezetek, informális közösségek, egyházak számára. A pályázók több mint 88 millió forintnyi támogatást hívhatnak le hagyományteremtő és innovatív rendezvények megszervezésére, valamint közösségfejlesztő foglalkozássorozatok elindítására. A másik helyi felhívás keretében a városi szabadtéri rendezvények felszereltsége így minősége javítható. Közel 77 millió forint áll a támogatást igénylők részére mobil játéktár, utcabútorok és egyéb, a szabadtéri közösségi rendezvények megvalósítását támogató eszközök beszerzésére. A felhívások célja, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően színesedjen a város kulturális élete, fejlődjenek a helyi kisközösségek és ez által Salgótarján szerethetőbb, élhetőbb várossá váljon. Programszervezésre 2019. június 10-ig, eszközbeszerzésre 2019. augusztus 10-ig lehet pályázni. A beadási határidőt követően kezdődik meg a támogatási kérelmek bírálata. Az értékelést nagyban befolyásolja majd, hogy egy-egy kérelem mennyiben illeszkedik a HACS által megfogalmazott Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiához. A stratégia, valamint a kérelem beadásához szükséges dokumentáció megtalálható a konzorcium vezető, Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. weboldalán (www.salgoremek.hu). Az érintettek további információhoz juthatnak a Salgótarjáni Helyi Akciócsoport közösségi oldalán. Mindezek mellett a HACS segítséget nyújt a pályázóknak információs fórumok keretében. Először április 9-én, majd április 29-én végül május elején szerveződik lakossági fórum Salgótarjánban. A fórumokról bővebb információhoz szintén a www.salgoremek.hu weboldalon juthatnak.