Díszünnepség a Salgótarjáni Városi Televízióban

A Salgótarjáni Városi Televízió január 27-én 17 órától élőben közvetíti a Salgótarján várossá nyilvánításának 98. évfordulója és a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett Díszünnepséget, melyen átadják a város kitüntető címeit és díjait. Felvételről megtekinthető szerdán, 19:30-tól.

Hókirálynő

Nagy sikert aratott a gyerekek körében a Hókirálynő mesejáték előadás Salgótarjánban. A József Attila Művelődési Központ telt házas színháztermében a budapesti Noir Színház művészei elevenítették meg a jeges szívű királynő örök jég uralta birodalmát.

“Lelkünk melege” adventi programok

Decemberben minden héten pénteken és vasárnap karácsonyváró program várja a salgótarjániakat a város Fő terén. A “Lelkünk melege” adventi program résztvevői december 13-án az Aprófalva, a Baglyasi és a Hétszínvirág Tagóvoda ünnepi műsorait láthatták. A SÁIK Székhelyintézmény lucázással, a Beszterce-lakótelepi Tagiskola pedig kedves műsorral várta a karácsonyt. A pénteki hangulatos programon zenélt a Handabanda zenekar.

Átadták a Mindenki Karácsonyfáját Salgótarján Fő terén!

Advent első vasárnapján igazán meghitt körülmények között lépett színpadra a karácsonyváró program első fellépő csoportja, a Hétszínvirág tagóvoda. Az ünnepi köszöntő után felgyúltak a teret és a karácsonyfát díszítő csodálatos fények, majd megérkezett a gyermekek kedvence, a Mikulás is. A Széltolók együttes frappáns és kedves koncertje után a Szent József Plébánia és Főplébánia vezetésével lobbant fel az első gyertya lángja a város adventi koszorúján. Az ünnepi programot Lola szívet melengető karácsonyi koncertje zárta.
A “Lelkünk melege” adventi programsorozat december 6-án 16 óra 30 perckor folytatódik a város Fő terén.

Elkezdődik az adventi programsorozat

Meghitt ünnepi várakozás Salgótarjánban! December elsején, vasárnap felgyúlnak a fények a Mindenki Karácsonyfáján, és ezzel elkezdődik a „Lelkünk melege” városi adventi programsorozat. Az ünnepi programokra a Télkirálynő hívja a városlakókat.

Adventi Kalendárium

December elsejétől új, ünnepi tartalommal színesedik a Salgótarjáni Városi Televízió repertoárja: adventi vers- és mesenaptár kerül képernyőre.
Az adventi készülődés időszakában, minden este 19 óra 30 perctől egy-egy verses vagy prózai irodalmi mű segíti majd a meghitt készülődésre való ráhangolódást a televízió nézői számára. Mások mellett Ady Endre, Karinthy Ferenc, Móra László, Mentovics Éva, Dsida Jenő, Csanádi Imre és Baley Endre adventi-, illetve karácsonyi művei hangzanak el a műsor keretében Salgótarján általános iskolásainak közreműködésével. A sorozathoz azonban a város elismert színművészei is kapcsolódnak majd.
Igazi különlegességként, szenteste közeledtével, december 22-én, vasárnap együtt szaval majd a város a televízió képernyőjén. A közös verselés gyerekek, sportolók, helyi intézmények és civil szervezetek közreműködésével valósul meg.